Bare is og hålke to uker før Therese Johaug og Johannes Høstflot Klæbo skal gå Holmenkollen Skifestival

Det er svært lite snø, vann og blank hålke i riksanlegget i Holmenkollen. Nå vurderes kortere løype for Therese Johaug og Johannes Høsflot Klæbo.

KORT LØYPE: Therese Johaug skal få gå i Holmenkollen om to uker selv om det nå er bare is i anlegget. Arrangøren vurderer løypekutt på grunn av snømangel. Foto: Terje Pedersen

Regnværet og vinden i Oslo torsdag har fullstendig ødelagt snøforholdene i riksanlegget for langrenn og hopp i Holmenkollen. Hele det lange oppløpet og store deler av resten av stadion var mer egnet for Håvard Bøkko enn Johannes Høsflot Klæbo.

SVØMMEBASSENG: Holmenkollen Skifestival setter sin lit til at utsikter til nattefrost og gjenværende snødeponier skal omgjøre det som i dag ser ut som en kombinasjon av svømmebasseng og skøytebane til vintereventyr. Foto: steinar grini

Det kan gå ut over både inntekter og kostnader for Holmenkollen Skifestival, men det ønsker ikke daglig leder Kristin Vestgren Sæterøy å tenke på nå.

– Det er for tidlig å si. Det får vi komme tilbake til når vi har gjennomført, sier hun.

Det blir skirenn og hopprenn, men vi er enda usikre på lengden på løypa
Kristin Vestgren Sæterøy

Løypekutt

For selv om forholdene nå ser helt umulige ut, er hun sikker på at det ikke vil gå mot avlysning.

– Det blir skirenn og hopprenn, men vi er enda usikre på lengden på løypa, sier Vestgren Sæterøy.

GARANTERER: Kristin Vestgren Sæteøy har fokus på å skaffe snø fremfor å bekymre seg for økte kostnader eller reduserte inntekter i Oslo Skifestival. Foto: Oslo Skifestival

Men der skiløpere kunne gå på hvit snø og trikkeskinner onsdag var det bare litt snø igjen fredag. Store deler av riksanlegget var dekket av vann og blank, våt hålke. Og den lille snøen som var igjen var råtten og møkkete.

Vi følger opp kontinuerlig. Kommunen gjør en formidabel jobb i Kollen
Kristin Vestgren Sæterøy

Holmenkollen Skifestival vurderer nå redusert løypelengde. Det opplyser Kristin Vestgren Sæterøy til Finansavisen.

Hun setter sin lit til gjenværende snødeponier og utsikter til enkelte minusgrader nattestid.

ICE ICE BABY: Her er det bedre forhold for Håvard Bøkko enn Johannes Høsflot Klæbo. Bildet er ikke fra skøyteisen på Frogner stadion, men fra riksanlegget i Holmenkollen fredag kveld. Foto: Steinar Grini

Snødepoer

– Vi følger opp kontinuerlig. Kommunen gjør en formidabel jobb i Kollen, sier hun og setter sin lit til snødepoer, som når sant skal sies ikke ser imponerende store ut de heller.

– Underlaget holder, og det er snødepoer både i anlegget og i Sørkedalen. Det er litt tidlig å si hvor lang løypa blir.

Det er imidlertid bare to uker til arrangementet, og denne helgen vil bli preget av mye vind som tærer på snøen - særlig i kombinasjon med varmegradene som også er meldt.

– Det er meldt kalde netter fremover, slår hun fast.