Grønne dager for Solskjær og Haaland

De siste ukene viser at pilene peker oppover.

BEDRE TIDER: Det er bedre tider for fotballklubbene som er børsnotert rundt om i verden. Her representert ved Ole Gunnar Solskjær, manager for Manchester United, på Carrington. Foto: NTB Scanpix
Sport

Det har blitt noen måneder siden vi har sett «the beautiful game», lærkula som triller rundt på den grønne gressmatta og hørt jubelbrølet fra bortesvingen når utligningen kommer på overtid av overtiden.

Pilene peker imidlertid oppover for de store klubbene i Europa tross pause i spillet.

Høy volatilitet 

Aksjene til fire store europeiske klubber har sett en markant økning siden bunnen i midten av mars. Samtlige chart viser høy volatilitet i aksjene og det er fremdeles uro og usikkerhet om tiden fremover, men utviklingen siden bunnen har vært positiv.

Ole Gunnar Solskjærs Manchester United har lagt på seg 57,6 prosent til 16 euro, fra bunnen på 12,28 euro. 

OPPTUR: Erling Braut Haaland har hatt en eventyrlig reise i Borossie Dortmund frem til coronaviruset satte en stopper for fotballen. Foto: NTB Scanpix

Borossia Dortmund, der Erling Braut Haaland har blitt den nye «Wunderkind», har økt med 45,8 prosent til 6,36 dollar siden midten av mars.

De italienske klubbene Roma og Juventus legger på seg henholdsvis 25,5 prosent og 69,1 prosent siden bunnene i mars. Roma opp til 0,41 dollar og Juventus opp til 0,93 dollar.

Coronatallene fra Italia overrasket positivt i går og det smitter nok over på de italienske fotballklubbenes aksjebevegelser.

UEFA-møte i dag

I dag har UEFA telefonmøte om tiden fremover og vi får muligens vite mer om hvordan sesongen avsluttes. 

Dagens møte er definert om et informasjonsmøte, og en avgjørelse vil uansett ikke bli tatt før styremøtet i UEFA på torsdag.

manchester united
borussia dortmund
juventus
roma
ole gunnar solskjær
erling braut haaland