<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Raske millioner for Ruud?

Casper Ruud (21) har på to kamper spilt inn over 1,4 millioner kroner i premiepenger i US Open.

Publisert 4. sep. 2020 kl. 11.25
Oppdatert 4. sep. 2020 klokken 11.30
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 248 ord
TIL 3. RUNDE: Casper Ruud kan spille inn nye 800.000 kroner i morgen. Foto: NTB scanpix

Det har vært innbringende dager for den norske tennisstjernen i New York. På to kamper i US Open har han spilt inn 1.467.000 kroner.

Blir det ny seier mot italienske Matteo Berrettini i tredje runde kan han plusse på ytterligere 783.000 kroner til utbetalingen fra arrangøren.

21-åringen sikret seg 550.000 kroner bare ved å entre banen i første runde. Der sikret seieren mot Makenzie McDonald (USA) nye 350.000 kroner inn på kontoen. Etter å ha slått finske Emil Ruusuvuori torsdag, er Ruud klar for tredje runde.

Lørdag møter det norske tennishåpet italienske Berrettini, ranket som nummer åtte i verden, i tredje runde. Til NTB sier Ruud at det blir en av hans tøffeste kamper i karrieren.

– Jeg spilte mot han i Roland Garros i fjor og vant. Det var antakeligvis en av mine bedre kamper i karrieren. Jeg har gode minner fra å spille mot Berrettini, men det blir en helt annen match lørdag, sier Ruud.

– Berrettini tok seg til semifinalen i US Open i fjor og er selvfølgelig storfavoritt. Han er inne blant de ti beste spillerne i verden, så han har god selvtillit. Det blir absolutt en av mine tøffeste motstandere så langt i min karriere. Men jeg gleder meg, fortsetter nordmannen.

Dersom Ruud gjentar bedriften fra Roland Garros er han sikret 2.250.000 kroner i premiepenger. Selv i en krisetid har arrangøren maktet å opprettholde 95 prosent av premiepengebudsjettet fra i fjor. Vinneren i single for menn og kvinner får hele 26,5 millioner kroner hver.

Ruud ligger på 37.-plassen på verdensrankingen.

(©NTB)