Liverpool-eierne vurderer børsnotering

I DYTTEN: Liverpool har hatt to gode sesonger på rad. Her er lagets trener Jürgen Klopp og angriper Mohamed Salah.  Foto: NTB
Sport

Financial Times og Wall Street Journal skriver at John Henry, eier av Liverpool og Boston Red Sox, er i samtaler om en mulig børsnotering for hans selskap Fenway Sports Group. Avisen viser til kilder med kjennskap til saken.

Selskapet vil bli vurdert til rundt 8 milliarder dollar, går det frem av artikkelen. Det vil i så fall bli en av de største noteringene innenfor sport i historien. Manchester United, Juventus og Borussia Dortmund er noen få unntak av fotballklubber som er notert på børs. 

Det er snakk om at oppkjøpsfirmaet RedBall skal gå inn i Fenway Sports Group og skaffe seg en eierandel på 25 prosent, skriver Financial Times. Fenway Sports Group ønsker ikke å kommentere saken.

John Henry og Fenway Sports Group overtok Liverpool i 2010. De siste årene har gitt klubben stor suksess med Champions League-tittel og Premier League-seier under ledelse av trener Jürgen Klopp. Baseballaget Boston Red Sox vant verdensserien sist i 2018.