TV 2 og NRK satser tungt på Magnus Carlsens børsbaby

Play Magnus Groups digitale sjakkturnering skal vises på TV 2 og NRK. 

TV-SATSING: Play Magnus Carlsen signerer avtale med TV 2 og NRK. Foto: AP
Sport

Play Magnus Group  har inngått avtale med NRK og TV 2 for de norske senderettighetene til den nye digitale sjakktouren The Champions Chess Tour i 2021.

Da coronapandemien kom i vår ble alle sjakkturneringer kansellert. Nå skal Play Magnus Group gjennomføre en verdensomfattende sjakkturnering kun over nettet. 

– Avtalen med NRK og TV 2 gir oss viktige inntekter, men ikke minst er deres felles satsing på sjakk og deres kompetanse rundt TV-sendinger viktig for vårt arbeid med å kommersialisere sporten, sier Arne Horvei, Tour Director i Play Magnus Group.

Den første sesongen var den første profesjonelle digitale sjakktouren og en stor suksess. Touren nådde millioner av unike seere på ulike streamingplattformer og TV. 

I Champions Chess Tour 2021, som går fra november 2020 til og med september 2021, møtes Magnus Carlsen og resten av verdenseliten i totalt ti turneringer. Alt spill foregår online og den totale premiepotten i turneringen er på 1,5 millioner dollar, eller 14 millioner kroner.

Avtalen med NRK og TV 2 gjelder for hele sesongen, samt opsjon for utvidelse til neste sesong. NRK og TV 2 fordeler turneringene seg imellom, hvor den første turneringen går fra 22. til 30. november.

PMG-ME
play magnus
sjakk
tv 2
nrk
Nyheter
Sport
Børs