<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Inntektene vokste, men bunnlinjen var rød

Publisert 5. nov. 2020
Oppdatert 5. nov. 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 198 ord
3.KVARTAL: Sondre Gravir, konsernsjef i SATS Foto: Andreas Klemsdal

SE DIREKTE: Webcast fra resultatpresentasjonen

SATS   satt igjen med et driftsresultat på 69 millioner kroner i tredje kvartal, ned fra 107 millioner kroner i samme periode i fjor. Resultatet før skatt endte på minus 6 millioner kroner.

Treningskjeden skriver i rapporten at driften nå er på vei tilbake til normalen, og at medlemmenes aktivitetsnivå fortsetter å øke. SATS hadde store utfordringer i første halvdel av 2020, da treningssentrene måtte stenges som følge av coronapandemien.

Inntektene økte i tredje kvartal til 955 millioner kroner, og ifølge SATS er antall besøk nå på linje med fjoråret. Etter å ha justert for salget av ni sentre i Danmark, vokste medlemsmassen med 4 prosent i tredje kvartal, sammenlignet med flat utvikling i fjor. SATS ligger nå dermed bare 1 prosent bak medlemsantallet på samme tid i 2019.

«Den rekordhøye nettoveksten i medlemsmassen i tredje kvartal forventes ikke å fortsette i fjerde kvartal gitt coronautvikling og usikkerhet rundt potensielle nye statlige restriksjoner, men vi har bevist at vi er i stand til å komme rask tilbake», skriver SATS.

SATS

(Mill. kr) 3. kv./20 3. kv./19
Driftsinntekter 955 938
EBITDA 344 348
Resultat før skatt –6 37
Resultat etter skatt –18 31

SATS

  • Treningssenterkjede med hovedkontor i Oslo. 
  • Konsernsjef er Sondre Gravir. 
  • Fikk nåværende selskapsform i 2014 etter fusjon mellom Sats og Elixia. 
  • Største aksjonær er Sats Gruppen.