Inntektene vokste, men bunnlinjen var rød

3.KVARTAL: Sondre Gravir, konsernsjef i SATS Foto: Andreas Klemsdal
Sport

SE DIREKTE: Webcast fra resultatpresentasjonen

SATS  satt igjen med et driftsresultat på 69 millioner kroner i tredje kvartal, ned fra 107 millioner kroner i samme periode i fjor. Resultatet før skatt endte på minus 6 millioner kroner.

Treningskjeden skriver i rapporten at driften nå er på vei tilbake til normalen, og at medlemmenes aktivitetsnivå fortsetter å øke. SATS hadde store utfordringer i første halvdel av 2020, da treningssentrene måtte stenges som følge av coronapandemien.

Inntektene økte i tredje kvartal til 955 millioner kroner, og ifølge SATS er antall besøk nå på linje med fjoråret. Etter å ha justert for salget av ni sentre i Danmark, vokste medlemsmassen med 4 prosent i tredje kvartal, sammenlignet med flat utvikling i fjor. SATS ligger nå dermed bare 1 prosent bak medlemsantallet på samme tid i 2019.

«Den rekordhøye nettoveksten i medlemsmassen i tredje kvartal forventes ikke å fortsette i fjerde kvartal gitt coronautvikling og usikkerhet rundt potensielle nye statlige restriksjoner, men vi har bevist at vi er i stand til å komme rask tilbake», skriver SATS.

SATS

(Mill. kr)3. kv./203. kv./19
Driftsinntekter955938
Driftsresultat69107
Resultat før skatt-637
Resultat etter skatt-1831

SATS

  • Treningssenterkjede med hovedkontor i Oslo. 
  • Konsernsjef er Sondre Gravir. 
  • Fikk nåværende selskapsform i 2014 etter fusjon mellom Sats og Elixia. 
  • Største aksjonær er Sats Gruppen.