Martin Ødegaards stjernelag på inntektstoppen – knuste Liverpool og Bayern München

Martin Ødegaards Real Madrid topper listen over serievinnerne i fotball med størst inntekt etter en trøblete sesong preget av coronapandemien. 

Martin Ødegaard, Real Madrid, fotball Foto: Dreamstime
Sport

Real Madrids inntekter overgikk både Champions League-vinner Bayern München og Premier League-vinner Liverpool. 

De spanske serievinnerne hadde inntekter på til sammen 681,2 millioner euro, like over 7 milliarder kroner. 

Det er 8 prosent lavere enn sesongen før, viser tall som revisjonsselskapet KPMG har lagt fram.

Bayern München og Liverpool følger bak med henholdsvis 6,2 milliarder kroner og 5,7 milliarder kroner. Deretter følger Paris Saint-Germain, Juventus og Porto.

Gjennomgangen, som er gjort av kun lagene som har havnet på topp i sin hjemlige serie, viser at kun Bayern München og Real Madrid noterte seg for netto fortjeneste i 2019/20-sesongen.

Ole Gunnar Solskjærs Manchester United hadde til sammenligning 627 millioner pund, eller 7,2 milliarder kroner, i inntekter i 2019, og ville med det toppet oversikten. Laget er imidlertid ikke inkludert i oversikten fordi de røde djevlene ikke har vunnet i hjemlig liga siden 2013.

– En krise gir nesten alltid mulighet til å få fram svikt i forretningsmodellen og til å drive med innovasjon, sier Andrea Sartori, mannen med hovedansvaret for studien.

Inntektene i 2020/21-sesongen forventes å være betydelig lavere ettersom en større del av sesongen vil være preget av coronapandemien.