Tom Hauglund åpner snart Padel-senter i Oslo

Edgar Haugen, Reidar Fougner, Lars Thoresen, Harald Kohmann, Eigil Stray Spetalen og Anders Myhrvold er blant investorene.

SATSER NYTT: Tom Hauglund har sluttet med aksjetradingen og bruker pengene sine på Padel-sentre i Oslo. Foto: Jone Frafjord
Sport

Tidligere aksjemegler og investeringsøkonom i Nordnet, Tom Hauglund, har sluttet med aksjetradingen og funnet noe helt annet å bedrive tiden med.

Sammen med barndomsvennen og tennispartneren Harald Kohmann har han fått øynene opp for den raskt voksende racketsporten Padel, som er en slags blanding av tennis og squash der man spiller to mot to på en bane omgitt av glassvegger.

– Jeg sluttet å spille tennis for tre år siden. Nå spiller jeg bare Padel. Det er bare så gøy, sier Hauglund som på 90-tallet vant fire NM-gull i tennis. 

Milliardær på laget

Med hjelp av eiendomsmilliardæren Edgar Haugen har Hauglund og Kohmann startet selskapet Nordic Padel, som skal åpne et stort Padel-senter på Økern i Oslo i august. Hauglund og Kohmann står for driften.

Største eier, med 65 prosent, er Ragde Partner Invest, som eies likt av Edgar Haugen, Lars Thoresen og Reidar Fougner. Hauglund og Kohmann eier 12,5 prosent hver. Eigil Stray Spetalen og Anders Myhrvold har 5 prosent hver. 

POPULÆRT: Her fra senteret Drammen Padel, som Finansavisen tidligere har omtalt. Foto: Nicolai Giil

– Europas råeste

De seneste årene har det dukket opp flere Padel-sentre i norske byer, og det er planer om mange flere. Bjørn Maaseide, gjennom Interpadel, er blant de største aktørene med fem sentre. Tidligere sportsprofiler står ofte bak disse sentrene.

– Vårt senter blir kanskje Europas råeste og det eneste i Norge som er blitt godkjent for internasjonale turneringer, sier Hauglund.

Det 4.000 kvadratmeter store senteret i Østre Aker vei 60 skal ha 10 baner, én singelbane og seks golfsimulatorer. Totale investeringer beløper seg til 25 millioner kroner.

Edgar Haugen har gjennom Ragde Eiendom leid ut lokalet, som frem til nå har vært et lagerbygg. Dette er en 20-årig leiekontrakt med en totalverdi på 100 millioner kroner, altså 5 millioner kroner i året. Ragde Eiendom kjøpte eiendommen fra Hovedstaden Utvikling i fjor.

– Nå har Edgar Haugen fristilt et bygg til på Rødtvet, hvor vi får leie et bygg på 3.500 kvadratmeter. Om ikke lenge har vi to Padel-sentre i Oslo, sier Hauglund.

Padel blir gjerne omtalt som verdens raskeste sport og har sitt episenter i Spania. 

– I Sverige har det tatt helt av. Senterne er fulle fra klokken 0600 til sent på kvelden og det er rundt 600.000 som spiller ukentlig, sier Hauglund.

KLART I AUGUST: Her i Østre Aker Vei 60 skal det spilles Padel i årene fremover. SKJERMBILDE: Google Street View