Johannes Thingnes Bø: – Det er min klart største sponsoravtale

YX blir hovedsponsoren til Johannes Thingnes Bø. Onsdag varslet skiskytteren punktum for karrieren.

Publisert 5. mai 2021 kl. 14.54
Oppdatert 5. mai 2021 klokken 15.09
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 234 ord
GULLKANTET AVTALE: – YX blir min hovedsponsor, sier Johannes Thingnes Bø, som ikke vil gå inn på den årlige verdien av avtalen, men sier det er hans klart største sponsoravtale. Foto: Dreamstime

– Det er min klart største sponsoravtale – og den løper i hele fem år til og med OL i 2026. Det er en langsiktighet og trygghet for meg i avtalen, sier Johannes Thingnes Bø.

YX Norge har ifølge en melding inngått ny samarbeidsavtale med Norges Skiskytterforbund, og selskapet går inn og blir hovedsponsoren til Thingnes Bø.

– Jeg har lært YX å kjenne som et positivt og offensivt selskap, og det blir spennende å dele erfaringer når det gjelder holdninger og verdier som fremmer mestring, prestasjoner og arbeidsglede både i næringsliv og idrett. Jeg er veldig stolt over det vi nå går i gang med, sier skiskytteren.

Han vil ikke gå inn på den årlige verdien av avtalen. 

Karrierestopp

På pressekonferansen onsdag varslet også Thingnes Bø karrierestopp etter OL i Cortina i 2026.

– Det blir et naturlig punktum for min karriere. Dette er starten på en slags avslutning. De fem åra her blir vanvittig rå. For fem år siden gikk jeg VM i Holmenkollen og det føles ikke lenge siden. Nå må jeg nyte disse åra jeg har igjen, sa Thingnes Bø, ifølge Dagbladet.

Startet i 2017

Samarbeidet mellom YX og Norges Skiskytterforbund startet høsten 2017.

– Vi har blant annet latt oss inspirere av et felles verdigrunnlag. I YX har vi stor tro på kraften i gode forbilder med solide holdninger og verdier, og landslagsutøverne bekler forbilderollen på en utmerket måte, sier daglig leder Thor Kristian Korsvold i YX Norge.