Tapte nesten én million på to uker

Casper Ruud har stor suksess på tennisbanen. Men coronaviruset gjør at hans to siste turneringsseire ikke har vært så innbringende som de kunne vært.

Publisert 25. juli 2021
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 367 ord
RUUD HEVER TROFEET: Vinneren av Swiss Open i fjellandet Sveits, får en steinpokal som bevis på at man var best. Steinen er like stor som før, men prispengene har krympet drastisk på grunn av coronaviruset. Foto: NTB

Vinneren får den største sjekken fra premiepotten i tennis. I løpet av to uker har Casper Ruud vunnet både Swedish Open i Båstad og Swiss Open i Gstaad.

Det betyr klinkende mynt på konto. Men han kunne fått mye mer, hadde det ikke vært for coronaviruset.

Prispengene i Sverige og Sveits var begge på 41.145 euro til turneringsvinneren. Vekslet inn i norske kroner betyr det at Ruud på to uker har sopt inn til sammen 862.000 kroner.

VANT I SVERIGE: Casper Ruud slo argentineren Federico Coria i finalen i Nordea Open i Båstad i midten av juli. Det var hans tredje ATP-seier. Pappa Christian vant aldri en eneste turnering. Foto: NTB

Prispengekutt

Nedsiden er at begge turneringene har redusert prispengepotten kraftig siden 2019, da turneringene sist ble spilt. I fjor ble begge tennisarrangementene avlyst på grunn av pandemien.

I 2019 vant chilener Nicolas Jarry, som er rangert som nummer 265 i verden, sin første og til nå eneste ATP-tittel.

For seieren i Swedish Open, også kjent som Nordea Open, fikk han litt over 90.000 euro eller 870.000 kroner ut fra vekslingskursen den sommeren.

Det er 440.000 kroner mer enn hva Casper Ruud fikk forrige helg etter å ha slått argentineren Federico Coria 6-3, 6-3 i finalen.

Million forduftet

I Gstaad i Sveits slo Ruud franskmannen Hugo Gaston med settsifrene 6-3, 6-2. Da turneringen ble spilt i 2019, var det spanjolen Albert Ramos Viñolas som vant. Han fikk utbetalt 876.000 kroner i prispenger for turneringsseieren.

Ruud fikk 445.000 kroner mindre for årets seier mot Gaston.

Legger man utbetalingene for de to siste turneringene til grunn og sammenligner dem med hva vinnerne fikk i 2019 og nå i 2021, har Ruud gått glipp av minst 885.000 kroner i prispenger.

Trolig ville summen kunne være én million i normale tider, for prispenger i tennis har en tendens til å øke litt mer fra år til år.

14. best i verden

Tross færre priskroner på konto, kan Ruud trøste seg med at seier i de to turneringene gir like mye poeng som før.

Poengene som deles ut er ikke devaluert, selv om prispengene har falt med 54 prosent til vinneren.

Ruud kan bokføre 250 ATP-poeng fra hver turnering i rankingregnskapet, noe som gjør at han vil beholde sin 14. plass på verdensrangeringen i tennis.