<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ruud ber norske politikere senke skattene

Casper Ruud sopte inn 825.000 kroner etter finaleseier i Sveits. Etter kampen lovpriste han sveitsernes skattesystem og sa norske politikere hadde noe å lære.

Publisert 24. juli 2022
Oppdatert 25. juli 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 486 ord
VANT 825.000 KRONER: Casper Ruud (23) har dratt inn 30 millioner i prispenger i år. Men skattenivået i Norge synes han lite om, og ønsker at politikerne senker skattene. Foto: NTB

For andre år på rad vant den norske tennisspilleren Casper Ruud (23) turneringen EFG Swiss Open i Gstaad.

Han slet i første sett og tapte det mot italieneren Matteo Berrettini. Men i de to neste settene var spillet bedre, noe som ga full uttelling til slutt. Nordmannen vant med settsifrene 4-6, 7-6(4), 6-2.

Look to Switzerland

Det sveitsiske publikummet elsker Ruud, og han sa etter kampen at de var sterkt medvirkende til at han vant.

Umiddelbart brøt applausen ut rundt Ruud, som ble intervjuet av ATP TV på grusdekket.

Så tok Ruud opp en ting til. Han kunne nesten minne om USAs president Franklin D. Roosvelt i september 1942, bortsett fra at han ba folk se til Sveits og ikke Norge.

– Alt med Sveits minner meg litt om Norge, bortsett fra at dere betaler mindre skatt, sa 23-åringen.

Publikum brøt spontant ut i latter, og Ruud kunne latt det være med den kommentaren.

Men snakketøyet var i gang, og han fortsatte:

– Jeg synes dere har gode skatteregler, og jeg synes at norske politikere – jeg håper dere hører godt etter nå - kan redusere skattene litt i Norge, sa 23-åringen.

Skattet lite i 2020

Seieren i Gstaad var Ruuds andre i den sveitsiske turneringen og hans niende totalt i ATP-sirkuset.

Turningen delte i år ut totalt 5,4 millioner kroner i prispenger. Ruud som vant alle sine kamper, fikk 825.000 kroner. Og det vanker garantert noen bonuser fra sponsorene hans også.

De sist kjente skattetallene for 23-åringen fra Snarøya er fra 2020. Da sto han oppført med 2,9 millioner kroner i ligningsinntekt. Men han betalte ikke mer enn vel 83.000 kroner i skatt.

Nå skal det legges til at idrettsutøvere kan sette penger de tjener mens de er aktive inn i et fond. Så skatter man av inntektene først når de tas ut fondet etter at utøveren har lagt idrettskarrieren på hyllen. Om Ruud benytter seg av fondet, er uklart.

Kraftig inntektsvekst

Så langt i år ha han spilt inn rundt 30 millioner kroner i prispenger, og snart 8 millioner dollar i karrieren.

For 2021 vil nok skattetallene til den unge tennisstjernen se veldig annerledes ut enn året før. Han har blitt svært ettertraktet av sponsorer. I dag er han sponset av både norske og internasjonale selskaper.

En del av inntektene hans føres i 23-åringens heleide selskap Ruud Smooth. Det ble etablert så sent som i september i fjor.

Likevel rakk han å bokføre 17,7 millioner kroner i inntekter i fjor. Resultat før skatt endte på 9,6 millioner.

Selskapet betalte 2,3 millioner kroner i skatt, og det er nok kanskje de pengene Casper Ruud ville beholdt litt mer av selv når han ba norske politikere redusere skattene her i landet.

Før turneringen i Sveits startet, var Ruud tangert som nummer fem i verden. Med seieren på grusen i Gstaad sikret han seg 250 viktige ATP-poeng, som han måtte forsvare etter fjorårets suksess i samme turnering.