Nobels Fredssenter tar nå i bruk informasjonssystemet mGuide fra Telenor. Brukerne av systemet får automatisk lastet ned informasjon til sine mobiltelefoner om objektet de til enhver tid står i nærheten av. Nobels Fredssenter tar nå i bruk informasjonssystemet mGuide fra Telenor. Brukerne av systemet får automatisk lastet ned informasjon til sine mobiltelefoner om objektet de til enhver tid står i nærheten av. mGuide baserer seg på en helt ny type SIM-kort som har innebygd tilgang til et lokalt trådløst nettverk (WLAN). Dette gjør det mulig å levere nye lokasjonsbaserte tjenester med nøyaktighet ned til én meter. Nobels Fredssenter kan dermed gi brukeren detaljert informasjon om hvert enkelt objekt, etter hvert som vedkommende beveger seg rundt.I første omgang vil mGuide brukes av omviserne på Nobels Fredssenter, og etter hvert vil også publikum få direkte tilgang til løsningen. Den offisielle åpningen av Nobels Fredssenter skjer lørdag 11. juni 2005.