3G-satsing til 200 mill.

Sense-gründer Nadir Nalbant rir igjen. Nå skal han bygge eget 3G-nett til flere hundre millioner kroner.

Finansavisen forteller at Sense-gründer Nadir Nalbant er ute og rir igjen. Nå er planen å bygge et helt nytt mobilnett i Norge og kapre 200.000 abonnenter i løpet av tre år. Nettet alene koster flere hundre millioner kroner, melder avisen.Nalbant har allerede søkt Samferdselsdepartementet om frekvenstillatelse for et nytt selskap. Det er UMTS-teknologien (3G) han ønsker å satse på, teknologi som gir abonnentene mangedoblet hastighet for datanedlasting.Nalbant legger heftige forventninger til grunn for satsingen. Han regner med en netto kundevekst på 60.000 abonnenter i året og en markedsandel i det norske 3G-markedet på mellom 20 og 30 prosent.Både Telenor, NetCom og svensk-kinesiske Hi3G sitter på 3G-lisenser i Norge.