En ny gigantisk HP-klynge bestående av servere med totalt ett tusen prosessorkjerner står om kort tid på plass hos Statoil i Stavanger. Klyngen, som skal benyttes til seismiske beregninger, vil kunne utføre hele 12 billioner regneoperasjoner pr. sekund. Ifølge HP skal dette være 50 prosent raskere enn noen annen installasjon i Norge. En ny gigantisk HP-klynge bestående av servere med totalt ett tusen prosessorkjerner står om kort tid på plass hos Statoil i Stavanger. Klyngen, som skal benyttes til seismiske beregninger, vil kunne utføre hele 12 billioner regneoperasjoner pr. sekund. Ifølge HP skal dette være 50 prosent raskere enn noen annen installasjon i Norge. Den nye regneklyngen vil for Statoil bli et viktig verktøy i selskapets letearbeid etter olje og gass. HP estimerer denne klyngen til å være blant de 70 kraftigste i verden i følge topp 500 listen (top500.org).- Dette er en helt unik leveranse i norsk sammenheng, der HP leverer en komplett og ferdigtestet løsning direkte fra fabrikk. Meg bekjent er ingen andre aktører i stand til å gjøre noe i nærheten av dette, sier Eivind Roald, administrerende direktør i HP Norge.Totalt vil Statoils nye klynge bestå av 256 servere som samlet utgjør ett tusen prosessorkjerner og vil fylle opp 15 rack. Serverversjonen som leveres er HP ProLiant DL380.