Norge får juling i internasjonal IT-kåring

Norge har ikke de beste forutsetningene for å lykkes innen IT-industrien. Her er vinnerne.

USA og Japan er landene med de beste forutsetningene for å lykkes innen IT-industrien. Det viser en fersk undersøkelse utført av The Economist Intelligence Unit (EIU) på oppdrag av Business Software Alliance (BSA).Norge havner på en 14. plass, bak både Sverige, Danmark og Finland.Undersøkelsen ble utført i 64 land og viser at relativt få land innehar alle de nødvendige faktorene som skal til for å skape en voksende informasjonsteknologi. USA, Japan og Storbritannia er de landene som har det mest konkurransedyktige miljøet innen IT.Faktorene som angir Economist Intelligence Units "IT industry competitiveness index" er følgende:

  • Rikelig tilgang til kompetente medarbeidereRikelig tilgang til kompetente medarbeidere
  • En innovasjonsvennlig kulturEn innovasjonsvennlig kultur
  • God teknologisk infrastrukturGod teknologisk infrastruktur
  • Et robust lovverkEt robust lovverk
  • Balansert offentlige støtte.Balansert offentlige støtte.