Det nye internettprosjektet kommer opprinnelig fra Cern, et forskningssenter som blant annet driver med partikkelakselrasjon. De har konstruert det som kan bli ditt neste internett, som vil ha en så høy hastighet, at det er mulig å overføre holografiske bilder - som innehar notorisk mye data.The Grid vil bli aktivert i sommer, da Red Button Day symboliserer at Large Hadron Collider (LHC) blir aktivert. Dette er første steget mot ultraraskt internett.Sir Tim Berners-Lee fant opp internett, på nettopp Cern - i 1989.Det eksisterende nettet er bygget rundt telefonnettet, som baserer seg på telefonkabler, med begrenset kapasitet. Det nye nettet vil baserer seg på optiske kabler, da 55.000 eksisterende servere kommer til å bli til 200.000 servere som er klare for å være del av The Grid innen to år.Har du noen (stuerene) alternativer til bruksområder til dette utrolige brede bredbåndet, bruk gjerne kommentarfeltet.