Sonys minste HD-kamera testet

Vi har testet det minste kameraet som lager film i full HD. Les testen her.

Sony HDR-TG3 er et lite håndholdt kamera som lar deg ta opp video i full HD. Du kan også ta bilder med 4 megapiksler oppløsning, og det passer perfekt i lommen.HegnarOnline har hatt dette kameraet på en omfattende test, og erfaringen med det er overraskende bra. På tross av sin meget beskjedne størrelse, er kamerakroppen i solid titan, mens bildekvaliteten overrasker stort.Ergonomi Et lite videokamera kan se bra ut på papiret, men de to faktorene som sikrer at det faktisk blir brukt etter innkjøp er: ergonomi og størrelse. Det er meget viktig at det er behagelig og naturlig å holde i et videokamera.Dette for at ivrige fedre skal orka å dra det opp på fotballkampen til sønnen. Og størrelsen må være riktig for at filmeren i det hele tatt skal orke å ta det med på kampen. HDR-TG3 scorer høyt på begge, hvor ergonomien er videreført fra DCR-PC-serien - som hadde et meget bra grep.TG3 er et lite kamera, men likevel overraskende lett å holde over lang tid. Forholdsvis stødig er det også. Det glir også lett ned i bukselomma. Og kameraet veier kun 300 gram.Bildekvalitet HegnarOnline har filmet mange timer med TG3, og det har overrasket stort på bildekvaliteten. Den lille størrelsen bringer forventningene langt ned, men med riktig lysmengde blir bildene både klare og pene.Kameraet har kun en elektronisk bildestabilisator - så til tider kan det bli noe risting, men dette er å forvente i denne prisklasse og i denne størrelsen. Filmer du innendørs kan det imidlertid forekomme forholdsvis mye bildestøy.Samspillet mellom opptikk, bildebrikke og den interne videoprosessoren byr på meget gode bilder hvis lysforholdene er riktige, og stillbildene overrasket også positivt.Programvare Den medfølgende programvaren, Sony Vegas, er helt grei. Den byr ikke på de mest avanserte funksjonene, men er lett å ta i bruk selv for en amatør. I og med at kameraet bruker MemoryStick, går overføring av video til PC raskt.Konklusjon Fallgruvene til de som kjøper hjemmevideokamera er mange. Enten blir det bare brukt en eller to ganger før det støver ned, kameraet er for komplisert, det er for vanskelig å overføre til DVD/Video eller så er ikke det som blir filmet spennende nok.De fleste som kjøper sitt første videokamera, gjør dette når de opplever noe stort, som oftest fødselen av sitt første barn. Ønsker du å fotodokumentere noe slikt, er det viktig å huske kvaliteten på bildet påvirkes negativt i svake lysforhold.TG3 har ikke har mulighet for ekstern lyskilde, og er da noe uegnet til silk filming. Sony HDR-TG3 har heller ikke mulighet for ekstern lyd, så lyden blir ikke av noe særlig høy kvalitet.Dette er et kamera for de som ikke er fornøyd med filmfunksjonen på stillbildekameraet sitt eller mobilen, og som eksempelvis ønsker noe lett og kult til å ha med ut i naturen, eller på fester med gode lysforhold. Og det er TG3 - lett og kult.Sony HDR-TG3 kan kjøpes for mellom 7.000 og 8.000 kroner, avhenger om du handler på nettet eller i butikk.