NRK vil ta opp kampen med Apple

Statskanalen ønsker å gå nedlastingsgiganten iTunes i næringen.

Publisert 13. sep. 2008 kl. 09.24
Oppdatert 6. mars 2014 klokken 13.58
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 146 ord
Kvinne ser på NRK - Foto: iStockphoto

Salg av nedlastede produkter vokste med 64 prosent i fjor. Nå vil NRK ha en bit av kaken.- Vi ønsker å bli store og konkurrere mot iTunes, sier prosjektleder Jon Roar Tønnesen for Digitalt Musikkarkiv i NRK til VG.NRK har samlet på musikk siden 1933. Hovedtyngden av platene kommer fra 70-tallet og utover. Samlingen på Marienlyst består av 150.000 CD-er og 170.000 vinylplater. Når digitaliseringsjobben er ferdig vil statskanalen sitte på Europas største digitale musikkarkiv i fullformat.iTunes har for tiden 70 prosent av markedet for nedlasting av musikk. Siden oppstarten i 2003 har selskapet solgt over fem milliarder låter. Apple-selskapet har en katalog på 8 millioner sanger. NRK sin katalog kommer på 3,6 millioner sanger. Men Tønnesen forteller at NRK satser på dem som vil ha litt annerledes musikk.- Et av våre slagord er «du har minnene, vi har musikken», sier han.Nedlastingstjenesten skal hete musikkarkivet.no. (©NTB)