Spillet Spore ble lansert i Norge for noen timer siden, ved midnatt. Dette spillet beveger seg gjennom hele eksistensens skapelse, fra cellefasen til kriger mellom verdener.Spore er bygget opp på en helt unik måte i forhold til alle andre spill. Da et normalt dataspill har en predefinert verden, med predefinerte og predesignete personer, dyr, planter, planeter og monstre, vil Spore kunne utvikle seg slik spillerne ønsker. Spore ender opp i i siste fase av spillet i et solsystem, der spillerne styrer hver sin verden, og utvikler sine sivilisasjoner. Hvordan det blir å se ut til slutt, vet ingen. Det er hele essensen i Spore, det utvikler seg i den retning spillerne selv ønsker.Utviklet av Sim City-skaperen Will Wright, ser Spore ut til å ta tankene bak Sim City til intergalaktiske proporsjoner. Vi vil se skapninger som tøyer fantasiens grenser og reflekterer brukerne.Frem til i dag har kun verktøyet som lager skapningene vært tilgjengelig, mens nå er hele spillet ute på markedet. Dette er verdens første MSO-spill, en forkortelse for Massivly Singleplayer Online-spill.Spore vil også komme i en begrenset utgave til iPhone, hvor spillerne kan spille seg gjennom cellefasen på sin Eple-telefon.Les mer på