Ekspert advarer mot falsk trygghetsfølelse

- Mange norske selskaper lever i en falsk trygghetsfølelse og kan få en ubehagelig overraskelse, sier sikkerhetsekspert Hans Peter Østrem.

Foto: iStockphoto

Vinterens mange tragiske branner aktualiserer behovet for gjennomprøvd katastrofeberedskap i bedriftene. En undersøkelse gjennomført av Symantec viser at mange bedrifter fortsatt tror at backup er tilstrekkelig IT-sikring om uhellet skulle være ute.En av to spurte bedrifter anser seg å være godt sikret mot katastrofe, men mer enn halvparten av de spurte tester katastrofeberedskapen sin sjeldnere enn årlig.- Mange norske selskaper lever i en falsk trygghetsfølelse og kan få en ubehagelig overraskelse dersom ulykken først er ute, sier sikkerhetsekspert Hans Peter Østrem i Symantec Norge.- Mer enn hver tredje bedrift har ikke definert hva som er virksomhetskritiske applikasjoner i deres egen organisasjon, og 1 av 4 synes det holder å ha backup-rutinene på plass. Da har de ikke forsøkt å gjenopprette systemene sine fra en rykende ruin noen gang, avslutter Østrem.Symantecs nordiske undersøkelse omfatter mer enn 700 nordiske IT-ansvarlige.