TeliaSonera har startet arbeidet med utrulling av verdens første 4G-nett i Oslo.4G betegner neste generasjons mobilnett, med over ti ganger høyere mobile bredbåndshastigheter enn dagens Turbo 3G-nett.- Utbyggingen av 4G i Oslo gir utrykk for vårt ønske om å være en drivkraft i utviklingen av den mobile fremtiden. Samtidig er det viktig for NetCom å fortsette arbeidet med økt kapasitet, dekning og hastighet i Turbo 3G-nettet, mens videre utrulling av 4G ligger frem i tid og avhenger av blant annet rammebetingelser og regulatorisk retning, sier NetComs administrerende direktør August Baumann.
Lansering 2010Alt om 4G
  • TeliaSonera bygger ut 4G i Oslo og Stockholm, med kommersiell lansering i 2010.TeliaSonera bygger ut 4G i Oslo og Stockholm, med kommersiell lansering i 2010.
  • 4G gir mobilt bredbånd i fiberklassen, med helt nye muligheter til kapasitetskrevende tjenester som online spill, film og TV.4G gir mobilt bredbånd i fiberklassen, med helt nye muligheter til kapasitetskrevende tjenester som online spill, film og TV.
  • Teoretisk hastighet i 4G-nettet vil være 100 mbps mens dagens Turbo 3G-nett tilbyr hastigheter opp til 7,2 mbps.Teoretisk hastighet i 4G-nettet vil være 100 mbps mens dagens Turbo 3G-nett tilbyr hastigheter opp til 7,2 mbps.
  • Huawei er valgt som leverandør i Oslo, mens Ericsson skal levere TeliaSoneras 4G-nett i Stockholm.Huawei er valgt som leverandør i Oslo, mens Ericsson skal levere TeliaSoneras 4G-nett i Stockholm.
  • 4G-nettene er basert på Long Term Evolution (LTE) radioteknologi, og System Architecture Evolution (SAE) kjernenettverksteknologi.4G-nettene er basert på Long Term Evolution (LTE) radioteknologi, og System Architecture Evolution (SAE) kjernenettverksteknologi.
  • NetCom tilbyr i dag mobilt bredbånd via Turbo 3G til over 80 prosent av Norges befolkning.NetCom tilbyr i dag mobilt bredbånd via Turbo 3G til over 80 prosent av Norges befolkning.
  • Parallelt med utbyggingen av 4G i Oslo, fortsetter NetCom arbeidet med økt kapasitet, dekning og hastighet i Turbo 3G-nettet.Parallelt med utbyggingen av 4G i Oslo, fortsetter NetCom arbeidet med økt kapasitet, dekning og hastighet i Turbo 3G-nettet.
Kinesiske Huawei er valgt som leverandør, og det nye høyhastighetsnettet vil være tilgjengelig i Oslo neste år.- For kundene våre betyr det at store datamengder vil kunne overføres raskere og enklere enn i dag, med langt større muligheter til kapasitetskrevende tjenester som film, TV og online spill. Huawei er valgt som partner basert på deres fokus på 4G-utvikling og imponerende internasjonale resultater med avansert, fremtidsrettet mobilteknologi, sier Baumann. Kilde: NetCom