Nesten alle kan få bredbånd

Nesten alle norske husstander kan få tilknytning til internett via bredbånd. Nær 70 prosent av husstandene har skaffet seg det.

Teknologi

- Vi er positivt overrasket over de høye tallene, sier informasjonsdirektør Elisabeth Aarsæther i Post- og teletilsynet (PT). Tilsynet har fått foretatt undersøkelsen der tallene framkommer.Siden år 2000 er bredbåndsdekningen her i landet økt fra 20 til nær 100 prosent. 98,8 prosent kan få bredbånd med en hastighet på minst 640 Kb. Ni av ti kan få hastighet på 4 Mb4 Mb for de fleste Tallene viser at gjennomsnittsabonnenten i dag har en hastighet på 4 Mb. For fem år siden var gjennomsnittet 1Mb.- Vi ser at svært mange har fått høyere hastighet de siste årene. Bredbånd har ikke blitt billigere, men folk får mer for pengene, sier Aarsæther.Hun opplyser at hele 80 prosent av husstandene i dag kan øke hastigheten til 8 Mb. Og halvparten av husstandene her i landet kan få 25 Mb hastighet hvis de ønsker og er villige til å betale for det.ADSL-stagnasjon De fleste bredbåndskunder har i dag ADSL-tilknytning, men undersøkelsen viser at denne tilknytningsformen har nådd toppen. Stadig flere får tilknytning via fiberkabler der dette er bygget ut eller kabel-TV.- Vi ser stor vekst i antallet som er tilknyttet via kabel-TV. Denne utviklingen venter vi at vil fortsette. Svært mange har kabel-TV i huset, og da er det en god løsning å betale litt mer for en ny tjeneste, sier Aarsæther.Det er ventet at antallet husstander med fibertilknytning vil øke til 7 prosent og at 15 prosent vil abonnere via kabel-TV i løpet av kort tid.

Nyheter
Teknologi