Norske fildelere kan bli navngitt

- Vi synes det er på tide at vi får gjort internett til et lovlig og strukturert sted, hvor vi unngår anarki og store og må skurker, sier Willy Jensen i Post- og teletilsynet.

Foto: iStockphoto
Teknologi

Norske fildelere risikerer nå å bli navngitt av sine nettleverandører etter at Post- og teletilsynet har åpnet for at rettighetshaverne kan få tilgang til informasjon fra nettleverandørene.Hittil har norske pirater vært beskyttet av nettleverandørenes taushetsplikt. Dermed har ikke underholdningsindustrien visst hvem piratene er, noe som gjør det umulig å gå til rettssak.Nå har Post- og teletilsynet vedtatt at nettleverandørene må røpe kundenes identitet, hvis tingretten mener det er sterk nok grunn til mistanke, skriver Dagens Næringsliv.Avgjørelsen gjelder én bestemt sak, men direktør Willy Jensen i PT bekrefter at vedtaket har en prinsipiell side.- Vi synes det er på tide at vi får gjort internett til et lovlig og strukturert sted, hvor vi unngår anarki og store og må skurker, sier Jensen.- Kulturlivet på nettet er for viktig til at vi kan ha slike uheldige innslag der kunstnernes opphavsrett blir brutt, sier han til Dagens Næringsliv. (©NTB)

Nyheter
Teknologi