Pass på elektronikken i påsken!

Mange opplever at påsketuren kan få uheldige konsekvenser for elektronikken.

Kvinne ser på TvNorge - Foto: iStockphoto
Teknologi

- Vi merker en økt pågang på reparasjoner og reklamasjoner etter hver ferie, påskeferien er ikke noe unntak, sier Roger Tangen, ettermarkedssjef i Expert Norge.Kulde og batteridrevne produkter er en dårlig kombinasjon. Derfor bør du prøve å holde alle elektroniske produkter varme. Dersom du kan ha dem i tørt i innerlommen vil batteriet vare lengre enn om de ligger i topplokket i sekken.Vinterfukt- Hvis du har kameraet i ytterjakken samtidig som du skal teste ut v-stil på langrennskiene, kan snø og fukt fort finne frem til lommene. Når man veksler mellom å være inne og ute, kan det også dannes kondens som kan skade for eksempel mobiltelefonen og kamera, sier han før han fortsetter med en gladnyhet til de uheldige;- Minnekort er ofte veldig hardføre, så de bildene du allerede har tatt vil fortsatt være på minnekortet om du er uheldig med selve kameraet.Fest DVD spilleren i bilenTangen har også en enkel oppfordring til dem som har DVD-spiller til barna i bilen.- Å la barna se en film eller tre på vei på ferie gjør bilturen mer behagelig, men sørg for å montere spilleren skikkelig. Disse spillerne veier noen kilo, og de plasseres oftest i hodehøyde, derfor er det ekstra viktig at de sitter skikkelig fast om du må bråbremse, sier Tangen.Et annet godt tips er å vente med å slå på TV'en når du kommer til en kald hytte- Det kan dannes kondens i TV'en, derfor kan det lønne seg å vente med å slå på TV'en til du har fått opp litt temperatur i hytta. Jeg vil ikke trekke frem dette som et stort problem, men det er verdt å ta hensyn til sier han.

Nyheter
Teknologi