Microsoft tapte historisk strid

Explorer fjernes fra Europa-versjonen av Windows.

Teknologi

Microsoft kommer til å fjerne nettleseren Internet Explorer fra den europeiske versjonen av Windows 7, opplyser selskapet.Årsaken er at EU har satt i gang en gransking av om Microsoft bryter med monopolreglene når Internet Explorer er knyttet til kjøp av Windows.- Vi har bestemt oss for å tilby Internet Explorer i en separat pakke som er enkel å installere. Det betyr at forbrukerne selv kan velge om de vil installere Internet Explorer i Windows 7 eller ikke, heter det i en uttalelse fra Microsoft.Windows 7 skal etter planen lanseres i oktober.EU-kommisjonen, som startet sin kamp mot Microsofts dominerende markedsstilling i januar, er likevel ikke fornøyd.- Kommisjonen har foreslått at forbrukerne skal få velge nettleser, ikke at Windows ikke utstyres med nettleser i det hele tatt, heter det i en uttalelse. (©NTB)

Nyheter
Teknologi