Norske Idex til USA

Gråmarkedsselskapet Idex kan stå overfor sitt kommersielle gjennombrudd.

Scanpix / Scanpix
Teknologi

Idex, som utvikler sensorer for fingeravtrykk, har inngått intensjonsavtale med en kortleverandør i USA, som ønsker fingeravtrykksensorer i sine produkter.Avtalen, som i følge planen skal undertegnes i løpet av sommeren, vil gi Idex et engangsbeløp, og royalties på videresalg. Ledelsen i Idex mener dette kan bli selskapets kommersielle gjennombrudd.- Vi har høye forventninger til den kommende avtalen, både kommersielt og med tanke på markedsføringen av vår teknologi, sier dr. Ralph W. Bernstein CEO og CTO i Idex.Idex har det siste året fokusert på helt nye markeder, for såkalte "embeddede" produkter. Det vil si fingeravtrykksgjenkjenning på enheter som er helt frikoplet fra PC-er og datanettverk, som for eksempel låser, ID-kort og Smartkort.

Nyheter
Næringsliv