Advarer mot Michael Jackson-bilder

Det florerer av sanger og bilder av Michael Jackson på internett. Mange av dem inneholder et selvspredende datavirus.

Publisert 13. juli 2009 kl. 09.33
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 18.34
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 96 ord
Michael Jackson i aksjon under konserten på Valle Hovin i 1997. NTB-foto Tomm W. Christiansen
Dødsfallet til Michael Jackson ble raskt plukket opp som agn av de som sender søppelpost på internett. Det viser Symantecs spamrapport for juni.Månedsrapporten advarer spesielt mot et vedlegg til spam-meldingene som utgir seg for å være sanger og bilder av Jackson, men som i virkeligheten inneholder en "orm" - et selvspredende datavirus som forsøker å sprer seg selv videre dersom brukeren åpner vedlegget.Andre spamforsøk går ut på å narre mottakeren til å oppgi sensitiv personinformasjon for å få refundert billettpenger til Jacksons London-konserter, og forfalskede adresser til videoklipp som i stedet åpner nettsider med ondsinnet kode.