EU gransker Oracle-oppkjøp

EU frykter høyere priser og mindre utvalg for forbrukerne hvis IT-selskapet Oracle overtar konkurrenten Sun, og vil granske overtakelsen.

Foto: iStockphoto
Teknologi

Det er først og fremst hvordan markedet for databaser vil bli påvirket som er årsaken til granskingen, kunngjorde EU-kommisjonen torsdag.- Vi må undersøke veldig nøye effekten på konkurransen i Europa når verdens ledene selskap for proprietære databaser tar over verdens ledens selskap på databaser med fri kildekode, sier EUs konkurransekommissær Neelie Kroes.Oracle skal betale nesten 45 milliarder kroner for Sun Microsystems, en av pionerene i Silicon Valley og mest kjent for å ha utviklet programmeringsspråket Java. Oppkjøpet ble godkjent av Oracles styre i juli og av amerikanske konkurransemyndigheter i august. Men EUs gransking, som kan pågå inntil 90 dager, utsetter foreløpig overtakelsen.- Vi vil blant annet se på om åpen kildekode-utviklere vil kunne fortsette å utvikle databaser på MySQL-programvaren, sier Kroes' talsmann Jonathan Todd.

Nyheter
Næringsliv