Sikkerhetshull i Nettby?

Tilfeldige kunde fikk Nettby-utgift på mobilregningen.

Foto: Scanpix

HegnarOnline har vært i kontakt med faren til en jente som er aktiv på VG Netts Nettby. VGs trafikkmaskin, som tilsvarer Facebook, behøver et mobilnummer for å registrere brukerkonto.Faren hadde latt sin datter bruke hans mobil for å registrere seg, og mottok følgende SMS midt under valgvaken;"Takk for kjøpet. Dette er din kvittering for nettby max. Med vennlig hilsen Nettby.no"30 kronerEtter valget var avgjort tok han kontakt med VG Nett og Nettby, og fikk vite at en ung person i Drammen hadde betalt for ekstratjenesten Nettby Max, og belastet dette på hans nummer."Ang. tlf nr 9xxxxxxxx - du har blitt trukket 1 gang kr 30 fra oss.", var svaret fra VG Nett, som ville ha kontonummer for å tilbakeføre pengene.- Når du kobler opp til en konto på Nettby, så registerer du ditt mobilnummer, hvilket innebærer at ditt personlige mobilnummer er tilknyttet kontoen. Det er ingen sikkerhetshull, såvidt jeg kjenner til, sier en representant for Nettby til HegnarOnline.