Nettannonsering i all-time high

Aldri før har det vært omsatt flere annonsekroner på internett i november måned.

Foto: Dell.no / Sverre Rørvik Nilsen
Teknologi

November måned ble en etterlengtet opptur for nettbransjen. Aldri før har det vært omsatt flere annonsekroner på internett i november måned. Totalomsetning endte på 163 millioner kroner. Det tilsvarer en vekst på 5 prosent i forhold til samme måned i 2008. Merkevareannonseringen økte med 1 prosent i november i år i forhold til samme måned i fjor, viser ferske tall fra INMA - IAB Norway.Rubrikkomsetning skyter i været med hele 18 prosent vekst sammenlignet med november i fjor. Bil/motor alene øker omsetningen med 57 prosent og Eiendom øker omsetningen med 21 prosent. Stilling ledig øker med 5 prosent, noe som står i sterk kontrast til årets akkumulerte tilbakegang på 21 prosent, fremgår det av en pressemelding.- Det er svært gledelig at november måned blir en stor opptur for hele nettbransjen. Vi ser at november 08 i fjor også var sterk og finanskrisen hadde på ingen måte satt inn for alvor. Det er med andre ord en stor gavepakke med en så sterk november i et ellers tøft mediemarked. Noen friskemelding av markedet vil jeg likevel på ingen gå god for, og vi ser at markedet svinger kraftig mellom aktørene. November endte som en knallmåned og det skal vi glede oss over, kommenterer daglig leder i INMA Børge Vike Sandengen.Annonsetallene er basert på tall som er rapportert inn av medlemmene i MBL/Nettforum og INMA.

Nyheter
Næringsliv