Datatilsynet vil sikre barn på nettet

Datatilsynet vil fjerne info om barn.

Foto: Scanpix
Teknologi

Publisert: 08.02.2010 06:32Oslo (NTB): Datatilsynet ønsker å få mulighet til å kunne slette sensitiv informasjon på internett.Bakgrunnen er foreldre som bruker internett som protestarena mot hverandre eller barnevernet.- Det er særlig sensitive opplysninger, som psykiaterevalueringer, eller filmer av at barna blir tatt med tvang fra hjemmet, forteller seniorrådgiver Cecilie Rønnevik i Datatilsynet til NRK.Hun legger til at det er grunn til å tro at med stadig økt bruk av sosiale medier, så vil dette være et voksende problem.- Vi mener at barneloven og hensynet til barnets beste i større grad må slå inn i disse tilfellene, sier statssekretær Astri Aas-Hansen (Ap) i Justisdepartementet. (©NTB)

Nyheter
Teknologi