Dr. iPod sparer deg for 4.000 kroner på iPhone

Har du iPhone, er sjansene store for at du enten har eller kommer til å få sprukket skjerm. Dr. iPod gjør telefonen ny.

På et lite kontor like ved Oslo Nye redder Dr. iPod restene av iPhoner som har problemer ikke dekket av garantien. HegnarOnline tok turen til doktoren for å se hvordan han klarer å gjøre en sprukket iPhone ny.Se video av demontering av iPhone underMusikk: Josh Woodward - Creative Commons lisens- Jeg har jobbet med Macer i 13 år, og med en tilfeldighet begynte jeg å titte på en iPod for mange år siden. Dette var rundt den tiden da det var store problemer med batteriene, forteller Eirik Kvisli, som driver selskapet MacXperten. I dag jobber han i all hovedsak med iPod og iPhone.iPod ble til iPhone, og da mange importerte amerikanske førstegenerasjonstelefoner til Norge, drev Kvisli stort sett med fjerning av operatørlås. Nå til dags er det reperasjoner av iPhone, spesielt sprukket glass, som gjelder.- Omtrent 80 prosent av alt jeg gjør, er utskiftning av glass, sier Kvisli. Dr. iPod har hatt en eksponensiell utvikling av både kunder og omsetning i 2009 og 2010. Han sørger også for god kvalitetskontroll på sine reservedeler, blant annet via leverandører i samme by hvor Apple iPhone blir produsert. Kinesiske selskaper har laget en eksakt kopi av iPhone-skjermen og andre reservedeler.Doktoren har besøkt sin leverandør tre ganger. Ved en anledning forsøkte han å oppsøke iPhone-produsenten Foxconn, men ble nektet inngang.- Det er mange produsenter av skjermer og andre reservedeler, men jeg vil kun ha de beste leverandørene. Det blir minst jobb om man har de beste varene, sier han.Utskiftningen av en skjerm på en iPhone tar omtrent 10-20 minutter, og består av demontering, rensing og montering. Det er med raske og trente fingre Kvisli gir en ødelagt iPhone nytt liv. Dette har han gjort tusenvis av ganger før.Kvisli kommer til å være i USA på lanseringsdagen til Apple iPad, hvor han regner med å kjøpe mange Apple iPader. En av disse har han planlagt å demontere for å lære seg å fikse problemer. iPad har fundamentalt samme oppbygning som en iPhone, noe som er fordelaktig for Dr. iPod.Hele utskiftningen er gjort på samme dag som du leverer inn telefonen, og koster kun 1.000 kroner. En ny telefon koster omtrent 5.000 kroner. Doktoren sparer deg dermed for 4.000 kroner på noen minutter.