Google blir knust av Apple

Google-telefonen flopper.

Google Nexus One, produsert av HTC - Foto: AP

På 74 dager solgte Apple én million iPhoner, Droid-telefonen fra Motorola solgte 1,05 millioner enheter til en tredjedel av prisen av iPhone, mens Googles Nexus One kun har solgt 135.000 enheter på samme periode, viser salgsestimater, ifølge Gizmodo. Apple har totalt solgt 42,48 millioner iPhoner på verdensbasis etter lanseringen i 2007, ifølge Apples siste kvartalsrapport.Google Nexus One selges via Googles egen nettbutikk på Google.com og via T-Mobile. Enda verre enn det svake salget, er at salgsraten til Nexus One er dalende. Markedsaktører har problemer med å forklare det svake salget, men noe av problemet kan ligge i at Nexus One i realiteten er en kopi av iPhone og at den kun er tilgjengelig online.På Googles Marketplace, hvor brukere kan laste ned og kjøpe miniprogrammer, er det nå 30.000 programmer å velge i, opplyser Google.Nexus One Analytikere, markedet og nerder verden rundt hadde store forhåpninger til telefonen, men den ekstremt omtalte Google-telefonen skuffet øyeblikkelig etter lanseringen. Telefonen benytter seg av det populære operativsystemet Google Android.Google-aksjen falt 2,52 prosent til 608,26 dollar dagen etter lanseringen. Google-aksjen ble tirsdag omsatt for 567,27 dollar.- Googlenyhetene denne uken er ikke fullt så banebrytende som Google selv tror, skrev David Pouge i New York Times om telefonen. Pouge kalte infamøst iPhone for Jesus-telefonen ved lanseringen.Google har selv kalt Nexus One for "supertelefonen" ved en rekke anledninger, selv om den kun er en normal smarttelefon.