Google skal selge programvare

Lanserer tjeneste à la Apple App Store.

Googles grunnleggere Sergey Brin, venstre, og Larry Page. Foto: AP

Google App Marketplace, en programvarebutikk bygget på samme filosofi som Apples App Store til iPhone, ble åpnet i går, ifølge Googles egen blogg.- Fra og med I dag, 9. mars, gjør vi det enklere for brukerne av Google Apps og programvareprodusenter, for å gjøre forretninger i "The Cloud" med en ny nettbutikk for integrerte forretningsapplikasjoner. På Google Apps' markedsplass kan Google Apps-kunder enkelt finne ut, distribuere og administrere cloud-applikasjoner som integreres med Google Apps. Mer enn 50 bedrifter selger nå applikasjoner på tvers av en rekke virksomheter, skrev Google på selskapets blogg.Programmene inkluderer blant annet:

  • Lønn - program for små bedrifters kontroll over lønn, skatt og lønnsslippLønn - program for små bedrifters kontroll over lønn, skatt og lønnsslipp
  • Manymoon - en applikasjon for arbeids- og prosjektstyringManymoon - en applikasjon for arbeids- og prosjektstyring
  • Professional Services Connect - et program integrert med Gmail messages for arbeidsplassen.Professional Services Connect - et program integrert med Gmail messages for arbeidsplassen.
  • JIRA Studio - En integrasjon mellom Gmail, Google Calendar, Google Docs og andre Google-verktøy for å følge prosjekter.JIRA Studio - En integrasjon mellom Gmail, Google Calendar, Google Docs og andre Google-verktøy for å følge prosjekter.
Google App Marketplace har tilgang til 25 millioner brukere.Slik fungerer Google Apps: