Hamstrer Apples iPad

Apple med vanvittig salg første døgnet.

Fredag ble det klart for forhåndsbestilling av den nye tablet-datamaskinen til Apple, iPad, på Apples nettbutikk. I løpet av de første to timene ble omtrent 50.000 enheter forhåndsbestilt, mens det i løpet av det første døgnet ble forhåndssolgt ufattelige 120.000 enheter, viser estimater til AAPL Sanity board, basert på bestillingsnummer.Det er foreløpig kun mulig å forhåndsbestille iPad på Apples amerikanske nettbutikk.16, 32 og 64 GB-utgaven av Wifi-maskinen vil bli levert fra 3. april, mens Wifi + 3G vil bli levert "sent i april" i USA. Foreløpig har det vært omtrent dobbelt så høy etterspørsel etter Wifi-utgaven som den dyrere 3G-utgaven.Større enn iPhone En undersøkelse gjennomført av RBC Capital Markets viser at 4 prosent av de spurte sier det er "veldig sannsynlig" at de vil kjøpe en iPad ved lanseringen, mens 9 prosent sier det er "noe sannsynlig" at de vil kjøpe ved lanseringen.Ved lanseringen av iPhone i 2007, sa 3 prosent at det var "veldig sannsynlig", mens 6 prosent sa det var "noe sannsynlig" at de vil kjøpe ved lanseringen.Apple iPhone er som kjent en braksuksess, og forventningene var ekstremt store før det ble mulig å forhåndsbestille iPad.Dårlig batteri? Ettersom iPad er en lukket enhet, i likhet med iPhone, vil det ikke være mulig for privatpersoner å bytte enheten om den skulle få et svakt batteri. Apple tilbyr derfor en helt ny iPad for kun 99 dollar, om du skulle få problemer med batteriet.iPad Produktet er en mellomting mellom en datamaskin og en smarttelefon. Den har en kort spesifikasjonsliste, men et eksplosivt potensial. Den veier omtrent 700 gram, har en 9,7 tommer IPS LCD-skjerm, en 1GZ Apple "A4"-prosessor, 10 timer batteritid og én måned standby. Batteriet var et viktig punkt, og det er tydelig at Apple har tatt dette seriøst.Klikk på bildene for store utgaver Alle foto: AppleI tillegg er det en klassisk 30-pin-tilkobling, blåtann, høyttaler, mikrofon, trådløst nett, kompass, akselerometer og 3G.Det kommer til å koste mellom 499 og 829 dollar i USA.