Norsk Data-kompiser deler 500 millioner

Nasdaq-notert USA-gigant snapper opp selskapet deres for 2,1 milliarder.

Carstein Seeberg (fra v.), Dag Lund og Anders Grindland startet Nimbus Software i 1998, og i går ble Nimsoft solgt for 2,1 milliarder til USA. Foto: Scanpix

Norsk Data-avleggeren Nimsoft selges til amerikanske CA for 350 millioner dollar, tilsvarende 2,1 milliarder kroner, skriver Finansavisen. Gründerne Anders Grindland, Dag Lund og Carstein Seeberg deler i underkant av 500 millioner kroner.- Vi er veldig fornøyd med salget. Det har vært mye hard jobbing de siste 12 årene, men det har samtidig vært utrolig morsomt, sier Seeberg.Grindland eier ifølge avisen vel 9 prosent gjennom Grindland Holding. Seeberg og Lund sitter begge på 6,4 prosent.Goldman Sachs og JMI Equity Fund V eier hhv. 19,9 og 18,8 prosent, og innkasserer 810 millioner kroner i alt.