Snart mulig å bestille Apple iPad?

Apple forbereder endringer i sin nettbutikk.

Apple iPad på lanseringen 27. januar 2010 - AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Apples nettbutikk blir brukerne møtt med en lapp hvor det står "We'll be back soon". Dette er slik Apple oppdaterer sin butikk for nye produkter, og det er trolig at en forhåndsbestilling av Apple iPad vil dukke opp når nettbutikken er tilbake på nett.- Jeg fikk nettopp en beskjed fra min sjef om at butikken er nede. Vi vet ikke hvorfor eller hvor lenge, sier en representant fra Apple til HegnarOnline.Nettbutikken har vært nede i mindre enn én time, og alle venter nå på muligheten for å forhåndsbestille iPad.- Oftest er siden nede i noen timer, så det kan være lurt å prøve igjen senere i dag, sier Apples representant.3. april Fredag 5. mars annonserte Apple at iPad skal lanseres i WiFi-utgave lørdag 3. april i USA, noen få dager senere enn ventet. Versjonen med innebygget 3G lanseres mot slutten av april. Alle modeller av iPad vil lanseres i Australia, Canada, Frankrike, Tyskland, Italia, Japan, Spania, Sveits og Storbritannia sent i april.Om en uke kan amerikanere forhåndsbestille sin iPad fra Apples hjemmeside. Prisene starter på 499 dollar for WiFi-utgaven.Apple har ingen kommentar til lanseringsdato eller pris i Norge.iPad Produktet er en mellomting mellom en datamaskin og en smarttelefon. Den har en kort spesifikasjonsliste, men et eksplosivt potensial. Den veier omtrent 700 gram, har en 9,7 tommer IPS LCD-skjerm, en 1GZ Apple "A4"-prosessor, 10 timer batteritid og én måned standby. Batteriet var et viktig punkt, og det er tydelig at Apple har tatt dette seriøst.Klikk på bildene for store utgaver Alle foto: AppleI tillegg er det en klassisk 30-pin-tilkobling, blåtann, høytaler, mikrofon, trådløst nett, kompass, akselerometer og 3G.Det kommer til å koste mellom 499 og 829 dollar i USA.