I februar gikk Hedmark politidistrikt til retten for å sikre seg rett til å få utlevert IP-adressen og dermed identiteten til en mann som anonymt under pseudonymet «Finneren» på nettstedet DinSide.no i fjor høst fortalte om et lovbrudd han hadde begått i en diskusjon om skjulte funn av kulturminner.Mannen fortalte at en runestein han hadde funnet på tomta si i Ringsaker ble solgt på auksjonsnettstedet eBay fordi han var redd for at myndighetene kunne starte utgravinger under huset på hans egen regning. En privat samler kjøpte steinen for 20.000 kroner, opplyste mannen selv på nettsidene.Først flere måneder senere reagerte Hedmark politidistrikt, men ansvarlig redaktør Petter Danbolt i Aller Internett AS har siden nektet å etterkomme kjennelsene om utlevering både fra Hedmarken tingrett og fra Eidsivating lagmannsrett.- Vi vet hvem som står bak innleggene på nettsidene våre. Spørsmålet er om leserinnlegg på nettet skal ha krav på samme beskyttelse som andre kilder media er i kontakt med eller ikke. Det mener vi de skal ha ellers blir debatten meningsløs for nettmedier, sier stedfortredende redaktør Terje Johansen til NTB.Saken er prinsipiell og Høyesterett har satt av to dager til behandlingen. Skulle landets øverste dommere ende på samme konklusjon som de to tidligere rettsinstansene, må DinSide overlevere de identifiserende opplysningene til politiet. (NTB)