Steve Jobs lanserte iPad 2

Apple-sjefen Steve Jobs overrasket og viste selv fram den nye iPad 2 onsdag. Og iPad 2 kommer til Norge i løpet av mars.

Teknologi

Det nye nettbrettet iPad 2 er en slankere, raskere og mer avansert utgave. På den nye modellen er det kameraer både foran og bak blant annet for å muliggjøre videosamtaler. I tillegg er den langt tynnere enn den forrige modellen.- Den nye iPad 2 er faktisk tynnere enn iPhone 4, sa Steve Jobs og la til:- Den er ikke bare litt tynnere, men en tredel tynnere.Nytt er også Smart Cover som beskytter skjermen, vekker den når den åpnes og slukker den når den legges tilbake. Den er laget i myk mikrofiber og kan brettes til et stativ.De som trodde iPad 2 skulle komme i en mellomstørrelse mellom iPad og iPhone ble imidlertid skuffet.Mer om iPad 2 Hele pressemeldingenFor amerikanere blir nettbrettet iPad 2 solgt for den samme prisen som den tidligere modellen. Den kommer i salg i USA den 11. mars, mens den blir tilgjengelig i Norge fra 25. mars.I forkant av lanseringen har spekulasjonene gått like høyt om Jobs' helsesituasjon og hvorvidt han kom til å dukke opp på iPad-lanseringen, som de har gått om det nye nettbrettet.Jobs tok ut permisjon i midten av januar for å «konsentrere seg om helsen», men onsdag møtte han opp på en pressekonferanse i San Francisco for å vise fram iPad 2.- Vi har jobbet med dette produktet lenge, og jeg ville ikke gå glipp av en så stor dag, sa Jobs, som fikk stående applaus da han entret scenen.Apples popularitet og verdi har tidligere vist seg å være knyttet til Jobs. Da permisjonen hans ble kjent i januar, falt Apple-aksjene i verdi.Apple har 90 prosent markedsandelen for nettbrett og solgte nesten 15 millioner fra april til desember i fjor. (©NTB)Aksjekursen stiger 0,76 prosent på børsen i New York onsdag, til 351,97 dollar.

Nyheter
Teknologi