Nokia ryktes å lansere 2 nye smarttelefoner onsdag

Nå kommer det et skred med ny smarte mobiltelefoner. Dette er hva ryktene sier om to nye Nokia smarttelefoner.

Ryktene sier at Nokia Lumia 800 kommer til å bli erstattet av Lumia 820. Foto: Nokia
Teknologi

Nokia har rast i markedsandel det siste året. Den tidligere markedslederen solgte 10,2 millioner smarttelefoner i 2. kvartal og hadde en markedsandel på 6,6 prosent, ned fra 15,4 prosent i fjor.Onsdagens lansering i New York kl. 16 norsk tid, sammen med Microsoft, blir derfor selskapets kanskje viktigste noensinne.Rykter på The Verge tilsier at det er snakk om to telefoner basert på Microsofts nye operativsystem for smarttelefoner - Windows Phone 8. Modellene skal ha fått betegnelsene Lumia 820 og Lumia 920.Lumia 920 skal visstnok være tenkt å ta over for Lumia 900 og skal etter sigende ha en 1,5 GHz dual-core prosessor, 1GB minne, 32GB lagring og 4,5 tommer HD-skjerm. Den skal ha et 1,3 megapixel frontkamera og visstnok et såkalt PureView 8 megapixel hovedkamera.Det snakkes også om trådløs lading og hvis ryktene på The Verge om Qi-kompatibilitet er riktige kan telefonene trolig også lades på trådløse ladestasjoner fra andre enn Nokia.Lumia 820, som ryktene vil ha det til at den andre Nokia-modellen, skal langt på vei være lik Lumia 920, men med en 4,3 tommers skjerm. Den skal visstnok erstatte Lumi 800.Telefonene lanseres onsdag, og ventes i øyeblikket å komme i salg en gang i oktober eller november, skriver ZDnet.Se flere bilder på @evleaks Samsung, som solgte hele 50,2 millioner smarte mobiltelefoner i 2. kvartal, i følge analysebyrået IDC, ga selskapet en markedsandel på 32,6 prosent, opp fra 17 prosent på samme tid i fjor.Samsung lanserte sin WP8-telefon, ATIV S, i forrige uke. Det er i prinsippet en Galaxy SIII med WP8-operativsystem. Les mer om Samsung ATIV S.HTC er, i følge ZDnet, også ventet å lansere nyheter om kort tid. Det kan bli en HTC One X med WP8.I tillegg er det ventet at Apple lanserer sin nye iPhone i løpet av de kommende to ukene.I løpet av et par uker skal det visstnok også lanserer en eller flere Android Nexus.MarkedsandelerApple solgte 26 millioner og hadde en markedsandel på 16,9 prosent, ned fra 18,8 prosent i fjor.Nokia solgte 10,2 millioner enheter og hadde en markedsandel på 6,6 prosent, ned fra 15,4 prosent i fjor.HTC solgte 8,8 millioner og hadde en markedsandel på 5,7 prosent, ned fra 10,7 prosent i fjor.ZTE solgte 8 millioner og hadde en markedsandel på 5,2 prosent, opp fra 1,8 prosent i fjor.Det ble, i følge IDC, også solgt 50,7 millioner andre smarte mobiltelefoner i 2. kvartal. Det utgjorde 32,9 prosent av markedet, ned fra 36,2 prosent i fjor.

Nyheter
Næringsliv