Google har truet med å utestenge fransk presse fra søketreffene sine dersom Frankrike vedtar et forslag om at søkemotorer skal måtte betale når de lenker til nettaviser.Også italienske og tyske medieselskaper har reist krav om at nettsteder som Google skal betale ut en del av reklameinntektene sine gjennom søk etter nyheter.Mandag treffer Googles styreleder Eric Schmidt Frankrikes president François Hollande og kulturminister Aurelie Filippetti for å diskutere saken.Selskapet har også sendt brev til franske ministre med advarsel om at man ikke kan godta en betalingslov, og at man kan bli tvunget til å stenge franske nyhetssider ute fra Google-søkene. Google er en tungvekter på internett med over fire milliarder treff i måneden verden over.Ifølge avisen Le Figaro har Hollande så langt stilt seg positiv til forslaget om søkebetaling. Kulturministeren er også positiv, mens teknologiminister Fleur Pellerin sier hun håper Google og franske myndigheter skal bli enige om et kompromiss.