KjøpLogg inn

Utbrytere med svinbillig videokonferanse

Utbrytere fra Tandberg og senere Cisco lanserer superbillig videokonferanse.

Publisert 5. juni 2013 kl. 07.56
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.33
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 133 ord
Håkon Dahle og Simen Teigre i Pexip. Foto: Finansavisen

Selskapet Pexip består av utbrytere fra Tandberg og senere Cisco. Finansavisen skriver i dag at selskapet prises til 155 millioner kroner.Største eier er Stavanger Venture med cirka 15 prosent, mens gründerne fremdeles eier 50 prosent av selskapet.Ifølge DN skal de ved hjelp av en nyutviklet løsning gjøre videokonferanse til et massemarked for bedrifter.- Vi har laget en ny applikasjon som vil revolusjonere bransjen for å sette sammen videomøter. Softwaren er basert på standard Intel-servere som finnes i alle datasentre i verden. Det blir vesentlig rimeligere å benytte vår løsning og kundene får også en høyere billedkvalitet, hevder teknologidirektør Håkon Dahle (48) overfor DN.Gründere og investorer har foreløpig satset 46 millioner kroner på selskapet.- Vår løsning medfører en brøkdel av hva selskapene betaler i dag ved en skalert løsning til mange brukere, sier Dahle.