Hackere stjal 12,5 millioner fra storbank

Åtte menn er arrestert for å ha stjålet et beløp tilsvarende 12,5 millioner kroner fra den britiske storbanken Barclays.

Oslo 20120125.Illustrasjonsfoto. Hacking, hackere og datakriminalitet blir av mange oppfattet som et alvorlig samfunnsproblem.Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix Øijord, Thomas Winje
Teknologi
De fikk tak i pengene ved å trenge inn i datasystemet i en av bankens filialer i Nord-London.Dermed kunne de overføre penger til sine egne bankkonti, opplyser politiet.Mennene ble anholdt torsdag og fredag, og er siktet for sammensvergelse med sikte på svindel, opplyser etterforsker Mark Raymond.Under razziaer i forbindelse med etterforskningen, fant politiet store mengder kontanter, smykker og narkotika på flere steder i London og i regionen Essex øst for hovedstaden.Det ble også funnet flere tusen kredittkort.