Vegvesenet hever 500 mill. kontrakt med IBM

Statens vegvesen har hevet millionkontrakten med datagiganten IBM.

Teknologi

Selskapet skulle lage en ny betalingsløsning for bompenger.Etter planen skulle IBMs betalingsløsning AutoPASS Grindgut stått ferdig i løpet av året. Vegvesenet ville at dette skulle erstatte den eksisterende betalingsløsningen CS Norge. Målet var å få på plass bedre funksjonalitet og mer effektive løsninger.Prosjektets kostnadsramme var på 500 millioner kroner og IBMs utviklingskostnader var planlagt å være på om lag 100 millioner kroner, opplyser Statens vegvesen .Nå vil Statens vegvesen kreve erstatning for utgiftene som Vegvesenet selv og bompengeselskapene har hatt siden kontrakten ble inngått for to år siden.– Vi hever kontrakten fordi leverandøren ikke har klart å levere i henhold til kontrakt både når det gjelder kvalitet, omfang av leveransen, tid eller kostnader. Vi har hatt en omfattende dialog med selskapet for å finne løsninger, men vi ser nå ingen annen mulighet enn å heve kontrakten, sier Jane Bordal i Statens vegvesen.IBMs pressekontakt Otto Backer Solberg opplyser til Teknisk Ukeblad at selskapet «tar til etterretning at Statens vegvesen har sagt opp kontrakten med IBM, og vurderer nå innholdet i hevingsbrevet».Vegvesenet skal nå finne andre løsninger. (©NTB)

Nyheter
Teknologi