Fant sporingsutstyr på PC-er på NHH

Studenter og ansatte er bedt om å bytte passord.

NHH. Foto: NHH/Finansavisen.

En rutinemessig sjekk avslørte ulovlig sporingsutstyr på PC-er i to forelesningssaler på Norges Handelshøyskole (NHH). Etter oppdagelsen onsdag, ble det varslet internt, og ledelsen ved NHH ble samlet, skriver Bergens Tidende.– Vi har også varslet politiet og skal snakke videre med dem fredag, sier kommunikasjonssjef Kristin Risvand Mo. Hun forteller at utstyret blir sjekket jevnlig og at en ansatt i den forbindelse oppdaget såkalte keyboardtrackere. De kan lagre informasjon fra tastaturet, for eksempel brukernavn og passord, og slik få tilgang til ansattes filområder.– Dette gjør at man kan finne fram til sensitive opplysninger, som eksamensoppgaver, men vi har ingen indikasjoner på at dette er på avveie, sier Mo.IT-avdelingen ved NHH har jobbet på spreng for å sjekke resten av utstyret på høyskolen og begrense skaden. Det er ikke kjent hvem som har plassert utstyret der. Mo sier forelesningssalene er åpne og ulåste på dagtid. (©NTB)