Børge Hald fra Bekkestua er god for flere milliarder kroner i aksjer etter å ha grunnlagt Silicon Valley-suksessen Medallia, skriver Dagens Næringsliv.
DNs «avsløring» kommer over én måned etter at Kapital omtalte Hald i en lengre sak i sin utgave nummer 15.Mangemilliardærer
Medallia hentet inn penger i sommer, og prises nå til 1,25 milliarder dollar, tilsvarende over 10,4 milliarder kroner. Dermed fikk selskapet en plass på den prestisjetunge listen over såkalte unicorns.- Det føles fantastisk! «Awesome», sier Hald til avisen.Overfor Kapital uttrykte Hald en viss skepsis til å feire verdsettelser.- Vi er stolte av firmaet vi har bygget og ikke så opptatt av selve verdivurdering, sa han.Medallia måler og samler inn tilbakemeldinger fra kunder i selskapenes egne systemer og sosiale medier, og sørger for at feed­backen når lynkjapt frem til riktig ledd i organisasjonen. På kundelisten står blant andre BMW, Mercedes-Benz, Lego og Hilton-hotellene.Som privateid selskap trenger ikke Medallia å oppgi nøkkeltall eller eiersits, men Hald bekrefter overfor DN at ekteparet eier nok aksjer til å kalle seg mangemilliardærer.- Jeg vil ikke kommentere konkrete tall, men kan bekrefte at Sequoia (investeringsfond, red. anm.) er klart største aksjonær og at Amy og jeg eier mye mer enn 15 prosent av selskapet. Vi har også stemmemajoriteten. Vi er svært fornøyde, sier Hald.