Nå nedprioriterer Facebook mediene

Facebook endrer formlene som setter sammen brukernes nyhetsstrøm. Innlegg fra venner og familie vil prioriteres framfor mediehus.

Publisert 30. juni 2016 kl. 06.25
Oppdatert 30. juni 2016 klokken 06.27
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 136 ord
Foto: AP Photo/Paul Sakuma, File.

– Vi forventer at denne oppdateringen kan forårsake at rekkevidde og trafikk vil avta for noen Facebook-sider. Men dette vil være avhengig av sammensetningen av dem for følger sidene, skriver Lars Backstrom som er «engineering director» i Facebook til Dagens Næringsliv.Nyhetsstrømmen til Facebook-brukere styres av matematiske formler, kalt algoritmer. Når de endres, forandres prioriteten for hvilke innlegg brukeren ser.– Jeg opplever at dette skjer kontinuerlig. Nå må vi bare ta tiden til hjelp og se om disse endringene forandrer vår distribusjon hos Facebook. Men dette forandrer ikke hverdagen i VG, sier avisens digitalredaktør, Ola Stensberg. VGs Facebook-side har 372.000 følgere.I USA er Facebook kritisert av medier for en tjeneste som heter «trending topics». Det fungerer som et utstillingsvindu for aktuelle nyheter, men kuratorene er anklaget for å nedprioritere konservative nyhetssaker til fordel for andre saker. (©NTB)