Unge er mer redd for den enn lommeboken.

Hver fjerde nordmann har opplevd å bli frastjålet eller mistet mobilen sin, viser en fersk undersøkelse.

23 prosent svarer «ja» på spørsmål om de noen gang har mistet eller blitt frastjålet mobiltelefonen sin. I aldersgruppen 18 til 34 år er tallet 38 prosent, viser en undersøkelse gjort av Norstat for Telenor.I samme aldersgruppe har frykten for å miste mobilen (39 prosent) overgått frykten for å miste lommeboken (25 prosent). Totalt svarer de fleste at de er mer redd for å miste lommeboken (43 prosent) enn mobilen (27 prosent).Sommeren er høysesong for tyverier av mobiltelefoner, og sikkerhetsdirektør Hanne Tangen Nilsen i Telenor Norge har ett klart svar på hva du bør gjøre når det først skjer.– Mitt klare råd er å melde fra om tyveri med en gang. Sperres sim-kortet så fort som mulig ved tyveri, flyttes ansvaret for svindel over på teleselskapet ditt, sier hun. (©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også