FILE - In a Sept. 29, 2015, file photo, Elon Musk, CEO of Tesla Motors Inc., talks about the Model X car at the company's headquarters, in Fremont, Calif. Unable to string together profitable quarters, electric car and solar cell maker Tesla Inc. reported a loss for the last three months of 2016. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez, File) Marcio Jose Sanchez

Verdens største litium-ionbatteri skrudd på i Australia

Verdens største litium-ionbatteri er offisielt skrudd på i Australia. Batteriet blir av myndighetene omtalt som en milepæl for fornybar energi.

I delstaten South Australia ble hendelsen markert fredag. Tesla-sjef Elon Musk lovet i juli å bygge et batteri på 100 megawatt som skulle stå ferdig i løpet av 100 dager. Batteriet er koblet til et vindkraftverk som drives av det franske selskapet Neoen i Jamestown, som ligger omkring 200 kilometer nord for Adelaide.Batteriet er stort nok til å forsyne 30.000 husstander med strøm.Jay Weatherill, som leder myndighetene i delstaten South Australia, slo på bryteren på batteriet. Delstatsmyndighetene fikk mye kritikk etter at en storm forårsaket strømbrudd i hele delstaten i september i fjor.– Fullføringen av verdens største litium-ionbatteri på rekordtid viser at løsninger innen fornybar, effektiv energi er mulig, heter det i en uttalelse fra Tesla.Australia er en kullprodusent og et av landene i verden med størst utslipp av klimagasser per innbygger.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også