Wozniak dropper Facebook: - Du er produktet

Steve Wozniak, medgründer i Apple med Steve Jobs, sier at han kutter ut Facebook og er kritisk til hvordan brukerne er produktet som selges.

Steve Wozniak vil ikke lenger være på Facebook på grunn av måten Facebook behandler informasjonen om sine brukere på. Han uttalte til USA Today i helgen at Facebook tjener mye penger på at brukerne gir Facebook alle detaljer som sitt liv.- Profitten er utelukkende basert på brukerinformasjonen, mens brukerne ikke får noe av den, sier han.Wozniak sier at han foretrekker å betale for tjenesten og ha mer kontroll over sine data.Han trekker sammenligninger til Apple, som tjener penger på gode produkter, ikke på deg som person.- Som de sier, med Facebook er du produktet, legger han til.Facebook-sjefen Marc Zuckerbergs reaksjon er at hvis du vil bygge en tjeneste som gjør det mulig å knytte sammen alle i hele verden, er det mange som ikke har råd til å betale for det.Zuckerberg innrømmet ifølge Marketwatch imidlertid også at utenforstående kan ha fått tilgang til brukerinfo om de fleste av Facebooks 2,2 milliarder brukere, uten at de eksplisitt har gitt tillatelse til det.Onsdag møter Marc Zuckerberg i Kongressen for å forklare seg om hva som skjedde da 87 millioner brukere ble utnyttet av Cambridge Analytica.